Фонд Ріната Ахметова допоміг у Дніпрі облаштувати нове житло для 200 сімей із Маріуполя

Проєкт "ЯМаріуполь. Житло" стартував більше ніж рік тому
Фото: akhmetovfoundation.org

Ще 200 сімей вимушених переселенців із Маріуполя отримали соціальне житло у Дніпрі в 10-поверховому будинку-гуртожитку. Фонд Ріната Ахметова взяв на себе облаштування місць суспільного користування, повідомили 19 липня у пресслужбі Фонду.

"Це масштабний проєкт, тут житиме понад 200 сімей. Місця суспільного користування допоможуть людям із різних родин перетворитися на філіал маріупольської громади. Також ми даруємо сертифікат міській раді на облаштування дитячого майданчика: у будинку житиме чимало дітей", – зазначила членкиня наглядової ради Фонду Наталія Ємченко.

Фонд Ріната Ахметова облаштував у гуртожитку кімнати для відпочинку, коворкінги, коридори й холи, забезпечив приміщення меблями, ноутбуками й потрібною побутовою технікою – пральними машинами, плитами, холодильниками тощо. Також коштом Фонду облаштовано дитячі кімнати з настільними іграми, пазлами, іграшками і книжками.

"Це все було б неможливо без партнерів. Окрема подяка Фонду Ріната Ахметова, який підтримував нас із перших днів і підтримує зараз. Загальні кімнати, загальні приміщення – це їхнє бачення й оснащення. Дякую", – сказав міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Одна з мешканок будинку, Анжеліка, розповідає, що евакуювалася з Маріуполя у квітні 2022 року.

"Мати свій куточок – це велике щастя. Я бачу, яка велика робота тут зроблена. Величезне спасибі Фонду, ви нас дуже підтримуєте. Я сподіваюся, що ми рано чи пізно повернемося до Маріуполя. Ми дуже за ним сумуємо", – розповіла Анжеліка. 

Контекст:

Проєкт "ЯМаріуполь. Житло" стартував більше ніж рік тому, його реалізують завдяки підтримці уряду Франції й Міжнародної організації з міграції, а також низки держаних установ України. Фонд Ріната Ахметова є системним партнером "ЯМаріуполь". Зокрема, передає набори із харчовими продуктами й гігієнічними засобами, забезпечує допомогу психологів, проводить свята для дітей. Із 2014 року допомога від Фонду, бізнесів СКМ і футбольного клубу "Шахтар" охопила понад 18 млн людей.