КПІ, "Метінвест" і "Метінвест Політехніка" підписали меморандум про співпрацю

Застосовувати теоретичні знання на практиці студенти КПІ (на фото) і "Метінвест Політехніки" зможуть уже із третього курсу
Фото: 5.ua

Два виші і група "Метінвест" об'єднають можливості своїх науково-технічних баз, щоб разом розв'язувати наукові та освітні завдання. Про це повідомив 23 червня "5 канал".

"Той крок, який ми робимо сьогодні, – це перший крок саме посилення співпраці між Київською політехнікою і групою "Метінвест". Для наукових розробок, модернізації та для фокусування освітніх програм Київської політехніки, які допоможуть випускати інженерів, які затребувані нашою компанією", – розповів генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

Застосовувати теоретичні знання на практиці студенти зможуть уже із третього курсу, оскільки обидва заклади вищої освіти зосередяться на дуальній системі освіти.

"Дуальна освіта – це нова методологія, яка дозволяє студентам адаптуватися до виробничої діяльності, до виробничих підприємств ще у процесі навчання. Відповідно, це дозволяє їм набагато швидше виходити на високий рівень, уже коли вони потрапляють на підприємство", – підкреслив Риженков.

Контекст:

Перших студентів "Метінвест Політехніка" збирається прийняти вже 1 вересня 2022 року.

У компанії повідомляли, що перший недержавний гірничо-металургійний університет, заснований групою "Метінвест", відкриють у Маріуполі. Це буде повноцінний виш із професійним викладацьким складом, сучасними освітніми програмами і технологіями, дипломами держзразка і можливістю безоплатного навчання.