Криклій сказав, що протягом трьох років відремонтують усі дороги державного значення в Україні

"Укравтодору" виділили понад 50 млрд грн на будівництво доріг
Фото: Укравтодор / Facebook

Усі дороги державного значення в Україні приведуть до ладу до 2024 року. Такі плани озвучив у коментарі "24 каналу" 16 квітня міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

На темпи будівництва доріг, за словами міністра, впливає "коронакриза". Незважаючи на це, цього року в межах проєкту "Велике будівництво" Мінінфраструктури планує побудувати 6,5 тис. км доріг. Із них 4,5 тис. – державного значення, а 2 тис. – місцевого значення.

"Наша мета до 2024 року – щоб усі дороги державного значення було відремонтовано, реконструйовано або добудовано", – підкреслив Криклій.

Він зазначив, що "Укравтодору" вже виділили понад 50 млрд грн на будівництво доріг.

Контекст:

Дороги в Україні почали активно будувати після початку проєкту "Велике будівництво". Він стартував в Україні 2 березня 2020 року. Це спільна програма президента України Володимира Зеленського та уряду України, реалізацію якої передбачено бюджетним коштом.

Радник президента Олег Устенко заявляв, що "Велике будівництво" в перспективі може забезпечити зростання ВВП до позначки 5%.

Зеленський 29 січня на зустрічі з делегацією швейцарської компанії Stadler Rail AG говорив, що цього року влада країни планує побудувати в півтора раза більше доріг, ніж у 2020-му.

Загальний обсяг фінансування будівництва і ремонту доріг у 2021 році зменшать до 85,2 млрд грн. У 2020-му році для цього виділили 115,7 млрд грн, свідчать дані з постанови Кабміну України від 2 квітня. У 2022 році бюджетне фінансування розвитку автодорожньої інфраструктури збільшать до 92,8 млрд, зокрема коштом інвесторів (39 млрд грн).