Курсанта, який вижив під час катастрофи Ан-26, допитали слідчі ДБР – Кучер

Злочевського (ліворуч) прикрили від вогню уламки фюзеляжу
Фото: Алексей Кучер / Telegram

Голова Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер повідомив, що єдиного вцілілого під час аварії навчального літака Ан-26 курсанта В'ячеслава Золочевського допитали слідчі Держбюро розслідувань України. Інформацію, яку надав слідчим курсант, не розголошують.

Курсанта третього курсу Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба В'ячеслава Золочевського, який вижив у катастрофі навчального літака Ан-26, допитали слідчі Державного бюро розслідувань України. Про це 27 вересня повідомив голова Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер, пише "Укрінформ".

Інформацію, яку надав слідчим Золочевський, не розголошують, ідеться в повідомленні.

"Слідчі ДБР уже ставили йому питання, певні обставини він згадує, вони викладені у протоколі допиту. Пізніше, я думаю, це стане відомим", – зазначив Кучер.

За його словами, Золочевського врятував збіг обставин  його прикрили від вогню уламки фюзеляжу.

"Він повідомив, що вцілів, бо знаходився в певній "капсулі" з фюзеляжу, тому вогонь не дістав його. Він прийшов до тями і зміг покинути літак, який палав", – повідомив глава ХОДА.

Навчальний літак Ан-26Ш упав і загорівся за 2 км від військового аеродрому Чугуєва увечері 25 вересня. На борту перебували 27 осіб: семеро військовослужбовців (члени екіпажу та інструктори) та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

26 людей загинули. Життю єдиного вцілілого курсанта В'ячеслава Золочевського загрози немає.

За даними Служби безпеки України, за кілька хвилин до катастрофи командир літака повідомив про відмову лівого двигуна і попросив про  приземлення, проте з невстановленої причини повітряне судно розбилося збоку від злітно-посадкової смуги.