Лікування одного пацієнта з коронавірусом обходиться у 20 тис. грн – Нацслужби здоров'я України

В Україні зафіксовано 303 638 випадків зараження коронавірусною інфекцією
Фото: pixabay.com

Лікарні в усіх регіонах України, із якими Національна служба здоров'я уклала угоди, отримують однакові суми на лікування хворих на COVID-19. Про це повідомили в Нацслужбі здоров'я України.

Лікування одного пацієнта з коронавірусом в Україні обходиться майже у 20 тис. грн. Про це 19 жовтня "РБК-Україна" повідомила начальниця пресцентру Національної служби здоров'я України Лілія Гудзь.

Якщо хворий перебуває на інтенсивній терапії, сума лікування може зрости до 40 тис. грн. Ця сума покриває всі необхідні для лікування процедури, зазначила прессекретарка.

Гудзь також повідомила, що лікарні, із якими НСЗУ уклала угоди, незалежно від того, де вони розташовані, отримують однакові суми на пацієнтів із коронавірусом.

Станом на 19 жовтня в Україні зафіксовано 303 638 випадків зараження коронавірусом, із них 4766 – упродовж останньої доби. Від початку епідемії у країні померло 5673 пацієнти з COVID-19, видужало 126 489.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.