Ляшко назвав області, які незабаром вийдуть із "червоної" зони

За словами Ляшка, Чернівецька та Чернігівська області стануть "жовтими" протягом найближчих п'яти днів
Фото: Віктор Ляшко / Facebook

Найближчим часом із "червоної" зони карантину можуть вийти Чернівецька та Чернігівська області. Про це заступник глави МОЗ та головний санлікар Віктор Ляшко заявив в ефірі "5 каналу" 10 квітня.

"Сьогодні ми можемо сказати, що застосування локальних карантинних обмежень дає свій результат. І Чернігівська, і Закарпатська, і Чернівецька області вже підходять до того, що найближчими днями – 3-4-5 днів – і вони перейдуть із "червоного" рівня в "жовтий" рівень епідемічної небезпеки, це означає, що в них буде знято жорсткі карантинні обмеження", – розповів Ляшко.

Водночас Ляшко зазначив, що у столиці зараз дуже важка ситуація з епідемією.

"Це пов'язано з рядом речей, зокрема з так званою пандемічною втомою", – підкреслив він.

Контекст:

Станом на 11 квітня до "червоної" зони карантину, за даними Міністерства охорони здоров'я, потрапило 13 регіонів України: Київ, Житомирська, Запорізька, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області.

Водночас 10 квітня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зарахувала Закарпатську область до "жовтої" зони.

За весь час пандемії в Україні підтвердили понад 1,85 млн випадків COVID-19 (12 112 – протягом останньої доби), приблизно 1,41 млн осіб вилікувалося, 37 014 – померли.