Ляшко розповів, як батьки можуть запобігти інфікуванню дітей коронавірусом

Ляшко закликав українців із дітьми утримуватися від відвідування місць скупчення людей
Фото: kmu.gov.ua
31 січня під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів правила, які мають допомогти батькам запобігти інфікуванню їхніх дітей коронавірусом. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Як батьки можуть попередити інфікування дітей коронавірусом? Навчіть дітей регулярно мити руки з милом щонайменше 20 секунд. Батьки також повинні виконувати цю процедуру, щоб служити добрим прикладом для дітей. Навчіть дітей кашляти і чхати в серветку або в руку (згин ліктя), навчіть їх не підходити до хворих ближче ніж на півтора-два метри", – розповів міністр.

Він наголосив, що хворі діти мають залишатися вдома, не відвідувати шкіл та дитсадків.

"Дітям і батькам слід утримуватися від відвідування місць скупчення людей. Не наражайте себе і близьких на небезпеку. Вакцинуйтеся і будьте здорові", – закликав міністр.

6,2% від усіх хворих на коронавірусну інфекцію в Україні становлять діти, повідомляли в Центрі громадського здоров'я МОЗ 27 січня. З огляду на зростання рівня захворюваності на коронавірусну інфекцію серед дітей міністерство збільшило кількість ліжок у лікарнях для маленьких пацієнтів виділили майже 4,5 тис. ліжок.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У середині листопада 2021 року влада повідомила про початок спаду четвертої хвилі коронавірусної інфекції. Країна пройшла осінній пік захворюваності та смертності від коронавірусу, повідомили 24 листопада в Національній академії наук України.

20 січня 2022 року Ляшко заявив про початок нового спалаху коронавірусної інфекції. За прогнозами міністерства, пік цієї хвилі припаде на середину лютого. Ляшко зазначив, що поточна хвиля COVID-19 рухається із заходу на схід. У відомстві вважають, що вона спричинена поширенням штаму коронавірусу "Омікрон".

Україна три дні поспіль із 26 січня оновлювала рекорд захворілих у країні протягом доби: 26 січня ця кількість становила 32,4 тис., 27 січня – 34,4 тис., 28 січня – 37,4 тис. У вихідні кількість виявлених випадків знизилася до 24–22 тис.