Луцьк і Тернопіль виключили з "червоної" зони за поширенням коронавірусу

Влада Луцька й Тернополя відмовлялася посилювати карантин через занесення до "червоної" зони
Фото: EPA (архів)

Луцьк із 8 серпня переведуть у "помаранчеву" зону за поширенням коронавірусу, Тернопіль – у "жовту", повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Із 8 серпня Луцьк і Тернопіль виключать із "червоної" зони за поширенням коронавірусу. Про це увечері 7 серпня заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов за підсумками засідання державної комісії з питань техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Брифінг транслювали на сторінці Кабінету Міністрів у YouTube.

"Було прийнято рішення місто Луцьк із "червоної" зони перевести в "помаранчеву". Це переведення відбудеться із завтрашнього дня, із 8 серпня", – зазначив він.

Тернопіль із 8 серпня відноситимуть до "жовтої" зоні, додав міністр.

За рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 31 липня, через високу захворюваність на COVID-19 у "червону" карантинну зону України потрапили Луцьк, Тернопіль та частково Чернівецька область.

"Червона" зона передбачає припинення громадського транспорту, закриття освітніх установ, ресторанів і торговельно-розважальних центрів.

У Луцьку й Тернополі висловили невдоволення запровадженими обмеженнями, заявивши, що виконають їх частково.

Із 1 серпня правила карантину змінили. Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях встановлюють "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Детальніше з карантинними заходами в різних зонах можна ознайомитися тут.