Майже €97 тис., понад $70 тис. і три золоті зливки. У Закарпатській області прикордонники затримали батька із сином із Харкова, вони намагалися відпливти за кордон

Затримані дістатися Румунії планували через річку Тиса, зазначили в ДПСУ
Фото: Державна прикордонна служба України / Facebook
Працівники Мукачівського загону Держприкордонслужби України (ДПСУ) затримали двох чоловіків – батька 52 років та сина 27 років, – які намагалися незаконно перетнути українсько-румунський кордон у Закарпатській області поза пунктами пропуску.

Про це 25 березня у Facebook повідомив пресцентр ДПСУ.

Зазначають, що чоловіки прибули до регіону з Харкова, а дістатися Румунії планували через річку Тиса, їх викрили за 30 метрів від кордону.

"Затриманих громадян України доставили до прикордонного підрозділу. Під час огляду особистих речей чоловіків прикордонники виявили майже €97 тис., понад $70 тис., більше 90 тис. грн та три золоті зливки загальною вагою 300 грамів, – ідеться в повідомленні. – Про даний факт прикордонники повідомили працівників митниці та по їх прибуттю передали їм виявленні цінності".

ДПСУ також встановлює коло осіб, які причетні до організації незаконного перетину кордону.

Контекст:

24 лютого, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, президент Володимир Зеленський підписав указ, яким оголосив загальну мобілізацію. Верховна Рада 3 березня ухвалила закон, яким затвердила указ президента.

Закон уже набув чинності, його застосовують із дня початку бойових дій – 24 лютого.

Згідно з указом, мобілізація триватиме 90 днів та передбачає призов військовозобов'язаних, резервістів та залучення транспортних засобів для забезпечення потреб ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Держприкордонслужби та інших державних органів.

У зв'язку з введенням воєнного стану чоловікам – громадянам України віком від 18 до 60 років тимчасово обмежили виїзд із країни.