МОЗ оновило карантинне зонування. До "червоних" регіонів додали Чернігівську та Рівненську області

Ще два регіони України стали "червоними"
Фото: EPA
Згідно з індикаторними показниками МОЗ України, Херсонська область входить до "жовтої" зони, всі інші регіони – у "червоній" і "помаранчевій" зонах.

Станом на 27 березня, згідно з індикаторним показниками МОЗ України, до "червоної" зони входить 13 українських регіонів, до списку додали Рівненську та Чернігівську області. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"Червоними", згідно з показниками, є Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області.

Херсонська область входить до "жовтої" зони, решта регіонів – у "помаранчевій".

Рівня 60 госпіталізацій на 100 тис. населення не перевищено лише в чотирьох регіонах – Донецькій, Кіровоградській, Луганській і Херсонській областях.

Скріншот: moz.gov.ua

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Станом на 27 березня у країні коронавірус підтвердили в 1,6 млн осіб, 31,8 тис. хворих померли, майже 1,3 млн – одужало.

В Україні протягом останніх тижнів зростає захворюваність на COVID-19. 4 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в країні почалася третя хвиля пандемії коронавірусу. Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов зазначив, що якщо ситуація з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні почне погіршуватися, можливий новий локдаун.