МОЗ: Рівень шпиталізацій пацієнтів із COVID-19 не перевищено в жодному регіоні України

Найвищий рівень шпиталізацій пацієнтів із COVID-19 у Сумській області
Фото: EPA
Рівень у 60 шпиталізацій на 100 тис. населення станом на 5 травня не перевищено в жодному регіоні України. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я України.

Найвищий рівень шпиталізацій пацієнтів із COVID-19 у Сумській області (58,3), найнижчий – у Закарпатській (18,0).

У "червоній" зоні епідемічної небезпеки, згідно з індикаторними показниками МОЗ, перебуває шість регіонів: Запорізька, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області. У "жовтій" – Київ, а також Вінницька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Херсонська і Чернівецька області. Решта регіонів опинилися в "помаранчевій" зоні епідемічної небезпеки.

Інфографіка: moz.gov.ua

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 5 травня в Україні підтвердили понад 2,09 млн випадків коронавірусної інфекції (2576 – протягом останньої доби), померло 45 077 пацієнтів із COVID-19, одужало – приблизно 1,7 млн.

Україна повернулася до адаптивного карантину з 24 лютого. Регіони ділять на "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону" зони за рівнем обмежень, які залежать від епідемічної ситуації.