МЗС України рекомендує утриматися від поїздок до Пакистану

Протистояння в Кашмірі між Індією та Пакистаном загострилося
Фото: ЕРА

Через загострення конфлікту в Кашмірі Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям утриматися від поїздок в Азад Кашмір і на територію двох провінцій Ісламської Республіки Пакистан.

28 лютого Міністерство закордонних справ України рекомендувало своїм громадянам утриматися від поїздок в окремі регіони Пакистану. Відповідне оголошення опублікувала консульська служба МЗС України.

"У зв'язку із загостренням безпекової ситуації на території Ісламської Республіки Пакистан Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від відвідування території Азад Кашмір, провінцій Пенджаб та Хайбер-Пахтунхва", – заявили у МЗС.

Українцям, які перебувають на території країни, радять бути пильними, уважно стежити за новинами, уникати місць масового скупчення людей, участі в демонстраціях та акціях протесту.

"Рекомендуємо постійно мати при собі документи, які посвідчують особу та підтверджують законність перебування в Ісламській Республіці Пакистан, а також неухильно виконувати вимоги та вказівки представників місцевих правоохоронних органів і військових", – ідеться в повідомленні міністерства.

Також МЗС рекомендує обмежити користування громадським транспортом та пересування територією країни в нічний час.

27 лютого між Індією та Пакистаном стався конфлікт із застосуванням авіації в районі Кашміру – гірської території між двома країнами.

В Ісламабаді заявили, що військові розглядають можливість застосування ядерної зброї для запобігання індійській агресії. Хан запропонував Делі знизити градус конфлікту і перейти до діалогу про проблеми тероризму.

27 лютого Ісламабад закрив свій повітряний простір для комерційних польотів. Повідомляли, що небо над країною буде закрито до опівночі 28 лютого, але до вечора 27 лютого польоти частково відновили – із міжнародного аеропорту Джинна в Карачі вилетіли рейси в Оман та ОАЕ.

Того самого дня "через загострення індійсько-пакистанських відносин" посольство України в Індії настійно рекомендувало громадянам України утриматися від поїздок в індійські штати Джамму, Кашмір, а також у північні й західні райони штатів Панджаб і Хімачал-Прадеш. Повітряний простір над цим регіоном закрито.

28 лютого консульська служба МЗС України заявила, що через загострення конфлікту і скасування авіарейсів з Індії не можуть повернутися додому 14 українців.