У Київській області депутат у комендантську годину напав на поліцейських і втік з місця події. Відео

Депутат зірвав нагрудну бодікамеру й пошкодив її, водночас погрожуючи поліцейським фізичною розправою, зазначили у ГУ Нацполіції Київської області
Скріншот: Поліція Київщини / YouTube
Депутат місцевої ради напав на патрульних поліцейських у Київській області, після чого втік від правоохоронців.

Про інцидент, який стався 24 грудня 2022 року під час патрулювання у селищі Рокитне, повідомляють на сайті Головного управління (ГУ) Нацполіції Київської області.

Зазначають, що патрульні поліцейські в комендантську годину (приблизно о 23.20) зупинили автомобіль Audi, водій якого перебував з "явними ознаками алкогольного сп'яніння".

"Під час документування водія на місце події під'їхав автомобіль Mitsubishi під керуванням 65-річного місцевого представника влади, який вийшов з автомобіля і почав безпідставно звинувачувати працівників поліції", – ідеться у повідомленні.

Надалі депутат спровокував конфліктну ситуацію, додали у поліції.

"Агресивно себе поводив по відношенню до силовиків, законним вимогам яких чинив непокору, зірвав нагрудну бодікамеру й пошкодив її, водночас погрожуючи поліцейським фізичною розправою. При спробі затримання депутат чинив опір і втік із місця події", – зазначають у повідомленні.

Слідчі розпочали досудове розслідування за фактом погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України).

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк", – резюмували у ГУ Нацполіції у Київській області.

Відео: Поліція Київщини / YouTube