На складах українських ТЕС наразі у 3,5 раза менше вугілля, ніж має бути – "Укренерго"

За даними "Укренерго", середньодобові обсяги постачання вугілля за останні 10 днів становили 49,7 тис. т
Фото: pixabay.com
На складах українських теплоелектростанцій станом на 4 жовтня запасів вугілля у 3,55 раза менше, ніж має бути цієї дати. Такі дані опублікувала національна енергетична компанія "Укренерго".

Останнього тижня вересня в Україні на 1% зросло споживання електроенергії в будні, а у вихідні зменшилося на 0,2%. Споживання за 27 вересня – 3 жовтня становило 2,74 млрд кВт-год, це на 0,7% більше, ніж попереднього тижня.

"Ситуація з накопиченням вугілля протягом тижня погіршилася. Станом на ранок 4 жовтня загальні запаси вугілля на складах ТЕС знизилися на 8,2% (713 тис. т) у порівнянні з обсягами на ранок 27 вересня (776,9 тис. т). Запаси газового вугілля знизилися на 9% (до 536,2 тис. т), антрацитового – на 5,6%, до 176,9 тис. т", – зазначили в повідомленні.

Порівняно з 1 вересня, запаси вугілля на складах ТЕС знизилися на 3,4%, запаси газового вугілля зросли на 7,5%.

"Середньодобові обсяги поставок вугілля за останні 10 днів склали 49,7 тис. т, тоді як витрата (спалювання) – 61,8 тис. т. Крім цього, відповідно до графіка накопичення палива, затвердженого Міненерго, на складах ТЕС знаходиться у 3,55 раза менше вугілля, ніж має бути на 4 жовтня", – уточнили в "Укренерго".

Інфографіка: ua.energy

Контекст:

29 вересня міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив про 99-відсоткову технічну готовність до початку опалювального сезону.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 30 вересня заявив, що Кабінет Міністрів розробив план, який має сприяти безпроблемному проходженню опалювального сезону. Він назвав ці кроки: встановлення фіксованої ціни на газ, накопичення 19 млрд м&³3; газу в підземних газових сховищах "для стабільного проходження зими", внесення змін до держбюджету і збільшення програми субсидій на 12 млрд грн, зниження ціни на електроенергію з 1 жовтня до 1,44 грн за кВт-год.