"Наступила коза". У Херсонській області внаслідок підриву російської міни постраждали дідусь з онуком, які випасали худобу

Найбільш забруднені мінами – Харківська та Херсонська області, зазначали у ДСНС України
Фото: Головне Управління ДСНС України у Херсонській області / Facebook (ілюстративне)

У Музиківці під Херсоном через підрив російської міни постраждав 11-річний хлопчик, його госпіталізували з уламковими пораненнями ніг, грудної клітки та живота. Про це 11 травня повідомив у Telegram голова ОВА Олександр Прокудін.

Пізніше стало відомо про ще одного постраждалого внаслідок підриву російської міни в Музиківці.

"Це – дідусь хлопчика. У 63-річного чоловіка діагностували уламкове поранення ніг та спини. Лікарі надали йому необхідну медичну допомогу", – написав Прокудін у Telegram.

За його словами, дідусь з онуком випасали худобу біля каналу.

"Трагедія сталася через те, що на вибухонебезпечний предмет наступила коза, – розповів Прокудін. – 11-річного хлопчика вже прооперували. Нині його життю нічого не загрожує".

Контекст:

В Україні приблизно 156 тис. км&³2; території (майже 26% загальної площі країни) є потенційно небезпечними через можливе замінування внаслідок терору країни-агресора РФ, повідомили у ДСНС 4 квітня.

Найбільш забруднені мінами – Харківська та Херсонська області, оскільки ворог перебував там найдовше, зазначали у ДСНС.

Для розмінування України потрібно п'ять років і $300 млн щороку, заявляв керівник протимінної діяльності програми розвитку ООН в Україні Пол Геслоп.