"Не було симптомів, а вже за два-три дні – пневмонія". Зеленська розповіла, як перенесла COVID-19

Олена Зеленська розповіла українцям про перенесену коронавірусну інфекцію
Фото: Олена Зеленська / Facebook

Дружина президента України Олена Зеленська, яка перенесла коронавірусну інфекцію, попередила українців про підступність COVID-19.

Перша леді України Олена Зеленська розповіла про те, як перенесла коронавірусну інфекцію. Відповідну публікацію вона розмістила на своїй сторінці у Facebook.

За словами Зеленської, звістка про хворобу стала для неї повною несподіванкою.

"Не було жодних симптомів. Просто черговий тест виявився позитивним", – уточнила вона.

На піку хвороби протягом трьох днів Зеленська почувался дуже погано – сильно боліла голова, був сильний тривалий кашель. У цей же час вона дізналася, що семирічний син Кирило також хворий.

"На жаль, особливість цього вірусу в тому, що спочатку людина може не відчувати жодних симптомів, а вже за два-три дні – пневмонія. Зі мною було саме так. Два дні я насолоджувалася переглядом фільмів і читанням книжок у порожній квартирі на самоізоляції, а потім – висока температура (десь 39,6 °C), комп’ютерна томографія, яка й показала двостороннє запалення легень. Того ж дня я вже була в лікарні. Почалися нескінченні крапельниці, пігулки, налякані очі людей навколо. Загалом моє лікування тривало два тижні. А ще тиждень я залишалася в лікарні із сином, який усе ще був "позитивним", – розповіла вона.

Зараз Олена поборола хворобу, є антитіла до вірусу, але вона продовжує носити маску у громадських місцях.

"Так, можливо, у цьому вже немає потреби… Але в нашому суспільстві зараз діють особливі правила й нові норми етики. І я надягаю маску з поваги до оточуючих. Тому що так правильно", – підкреслила вона.

Перша леді подякувала лікарям і медсестрам за лікування і підтримку та побажала найскорішого одужання всім, хто хворіє зараз.

Про те, що дружина президента здала позитивний тест на коронавірус, стало відомо 12 червня. 16 червня її госпіталізували із двобічною полісегментарною пневмонією.

Через зараження дружини Зеленський змушений був перейти на особливий режим роботи – він не проводив особистих зустрічей, усі наради відбувалися в онлайн-режимі.

3 липня Офіс президента повідомив, що Зеленська одужала від COVID-19.

21 серпня стало відомо, що семирічний син Олени та Володимира Зеленських також перехворів на COVID-19.