"Нічого дивного". Гетманцев прокоментував, чому прем’єр ще не підписав "єВідрядження"

Гетманцев переконаний, що постанову, яка дозволить чоловікам закордонні відрядження, потрібно ухвалювати "зважено, а не інтуїтивно"
Фото: Данило Гетманцев / Facebook
Немає нічого дивного в тому, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відклав підписання постанови, яка дозволить чоловікам закордонні відрядження. Таку думку 1 вересня висловив у Facebook голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев.

"Ініціатори механізму виїзду за кордон військовозобов'язаних запропонували рішення інтуїтивно, без належних розрахунків, що, зрозуміло, не змогло переконати суспільство в його доцільності. Наскільки негативно заборона впливає на зайнятість і ВВП? Хтось вивчив? Які цифри?" – написав Гетманцев.

Він зазначив, що в рішенні потрібно доопрацювати аргументацію цифр, зокрема, чому сума застави становить 200 тис. грн, а людину випускатимуть лише на сім днів. Також його здивували розрахунки про середню зарплату.

"Зрозуміло, що на сьомий місяць війни з відрядженнями треба щось вирішувати. Однак очевидно і те, що прийшов час ухвалювати виважені й прораховані рішення замість інтуїтивних. Підтримую позицію прем'єра", – резюмував Гетманцев.

Контекст:

Кабінет Міністрів анонсував, що з 1 вересня на електронному порталі держпослуг "Дія" з'явиться можливість чоловікам виїжджати за кордон у робочі відрядження "єВідрядження".

Планували, що послугою зможуть скористатися фізособи-підприємці та юридичні особи, у яких подано податкову звітність, немає заборгованості зі сплати єдиного внеску на державне соціальне страхування, а середня заробітна плата в компанії становить не менше ніж 20 тис. грн. Також для виїзду за кордон необхідно буде внести гарантований платіж у розмірі 200 тис. грн.

31 серпня міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Шмигаль ще не підписав постанови, оскільки в уряді ще точаться дискусії щодо цього.