Німеччина передала Україні пікапи для захисту природи Карпат

Пікапи отримало вісім національних парків і заповідників
Фото: snpa.in.ua
Німеччина передала восьми національним паркам і заповідникам, розташованим в українських Карпатах, 31 автомобіль. Про це повідомила пресслужба посольства ФРН у Twitter.

Пікапи залучать до охорони природи Карпат, зазначили у твіті.

Тисячі гектарів території Карпат охороняють працівники Управління держохорони. Пікапи дадуть їм змогу швидко реагувати на пожежі і випадки браконьєрства, повідомив сайт проєкту.

"Того, що ви можете побачити в українських Карпатах, – не знайдеш ніде у Європі. Це цілі долини, вкриті старовіковими буковими, ялиновими лісами, і це щось дуже унікальне. Деякі з них є об’єктами всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, як Єлловстоун (національний парк у США, – "ГОРДОН"чи Серенгеті (національний парк у Танзанії "ГОРДОН")", – сказав керівник проєкту Міхаель Бромбахер.

Проєкт "Підтримка природно-заповідних територій в Україні" фінансує уряд ФРН через банк розвитку KfW. Обсяг грантів на підтримку проєкту – €14 млн.

Цільові території проєкту – Карпатський, Верховинський, Вижницький, Яворівський, Ужанський національні природні парки, "Синевир", природний заповідник "Горгани" та Карпатський біосферний заповідник.