"Обличчям до людей". Залужний розповів про пріоритети ЗСУ найближчої перспективи

Головнокомандувачем Залужного призначили 27 липня
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
31 липня новий головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний на зустрічі з керівним складом ЗСУ озвучив пріоритетні завдання розвитку Збройних сил країни. Інформацію про це розмістили у Facebook ЗСУ.

За словами головнокомандувача, "загальний курс на реформування Збройних сил України відповідно до принципів і стандартів НАТО залишається незворотним".

лючове тут – принципи. Зміни мають відбутися перш за все у світогляді і ставленні до людей. Я б хотів, щоб ви повернулися обличчям до людей, до своїх підлеглих. Моє ставлення до людей не змінювалося протягом усієї моєї служби", – сказав Залужний.

Він вважає також пріоритетними соціальний захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, реформування фінансового та кадрового забезпечення, оборонну реформу.

"Головними завданнями Збройних сил України в умовах відсічі і стримування російської збройної агресії залишаються утримання військових частин на належних рівнях бойової готовності, укомплектування професійним та вмотивованим особовим складом, переоснащення сучасним озброєнням та військовою технікою, уточнення основних документів оборонного планування, а також доктринальних документів застосування військ (сил)", – підкреслив Залужний. 

Контекст:

27 липня президент України Володимир Зеленський змінив головнокомандувача ЗСУ  – звільнив Руслана Хомчака і призначив на цю посаду командувача оперативно-тактичних угруповань "Північ" Валерія Залужного.

Наступного дня, 28 липня, Зеленський змінив начальника Генштабу ЗСУ (замість Сергія Корнійчука цю посаду зайняв командувач військ оперативного командування "Захід" Сергій Шаптала) і командувача операції Об'єднаних сил (замість Володимира Кравченка цю посаду обійматиме командувач підготовки командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк).

Президент заявляв, що після кадрових ротацій розраховує на скоординовану роботу ЗСУ і Міністерства оборони.