"П'єш Red Bull? Ось такі сліди він залишить у твоєму організмі!" У соцмережах відреагували на скандальний дрифт на Софійській площі

Кияни запропонували влаштувати бойкот продукції Red Bull після дрифту на Софійській площі
Фото: Danylo Mokryk / Facebook
Соцмережі активно відреагували на дрифт, улаштований 10 серпня в пішохідній зоні на Софійській площі автомобілями, брендованими Red Bull, які брали участь у зйомках рекламного ролика. "ГОРДОН" зібрав найцікавіші коментарі.

Журналіст Bihus.info Данило Мокрик повідомив у Facebook, що результат дрифту на площі надихнув його на написання слоганів для Red Bull.

"П'єш Red Bull? Ось такі сліди він залишить у твоєму організмі!", "Red Bull: нищить Київ – знищить тебе!", "Red Bull дарує зневагу!" Red Bull, ось для вас нові рекламні гасла, дарю", – заявив журналіст.

Політик і шоумен Сергій Притула в Telegram опублікував відео дрифту на площі і написав: "Коли хата без господаря, то будь-хто може зайти на подвір'я і накласти купу".

Політолог Віктор Таран оголосив бойкот продукції компанії Red Bull і закликав приєднатися до нього, про це він написав у Facebook.

"Подивився, що сьогодні Red Bull зробив із Софійською площею, як киянин скажу коротко: мерзотники і вандали. Удвічі противніше, що зробили це без погоджень, а отже, незаконно", – заявив Таран.

Як зазначив бізнесмен Дмитро Деркач, кейс із дрифтом демонструє, наскільки активно кияни можуть реагувати на те, що відбувається, і чинити тиск на владу.

"Було б добре, якби ми це використовували для боротьби з більшими проблемами, ніж дрифт", – написав він.

Народна депутатка від "Європейської солідарності" Іванна Климпуш-Цинцадзе назвала дрифт вандалізмом.

"Лише ті, хто не любить наше місто, кому воно байдуже, могли влаштувати таке знущання. Сподіваюся, влада, яка стверджує, що дозвіл на цю ганьбу Red Bull не давала, зробить усе можливе, щоб компанія негайно привела площу у вигляд до вандалізму, а поліція спрацює максимально ефективно і швидко", – написала нардепка.

Політолог Микола Давидюк увечері 10 серпня опублікував фото із Софійської площі, на якому видно, що робітники прибирають наслідки дрифту.

"Не страшно помилятися, страшенно не виправлятися. Red Bull Ukraine порядні і круті, площу вже приводять у порядок", – повідомив він.

Український блогер і музикант Іван Марунич, який виступає у складі гурту Karta Svitu, опублікував фото енергетика Red Bull і засоби для прибирання.

"Кажуть, зараз у магазинах така акція", – підписав він фото.

Представник партії "Демократична сокира" Олександр Нойнець нагадав, що український співак Моnatik на Софійській площі танцював на вагоні метро, а Вєрка Сердючка "і якісь клоуни – у костюмах зайців".

"І нічого, пережили. Відбудували якось духовність, святість, енергетичний баланс, чи що там у нас покорьожило цього разу. У нас президент встановив під історичною пам'яткою, а саме під домом із химерами, знущання над творчістю [української художниці] Марії Примаченко. І нічого, пережили. Просто Red Bull у нас не президент, а [Володимир] Зеленський – президент", – підкреслив Нойнець.

Депутатка Київської міської ради від "Слуги народу" Ксенія Семенова висловила припущення, що представники компанії Red Bull мали негласний дозвіл на проведення свого заходу.

За її словами, ті, хто хоче організувати захід, шукають "гарячі зв'язки – телефончик директора чогось, зама мера чи, може, радника".

"У Києві тупо немає правил взаємодії з містом. Ти або маєш особисті контакти й мочиш, що хочеш, або йдеш лісом. Ось у чому проблема", – зазначила депутатка.

Заступниця начальника КП "Київський метрополітен" Наталка Макогон написала, що за кілька днів на Софійській площі не буде слідів дрифту.

"Як думаєте, реально повпливає кейс на продажі компанії? Чи, навпаки, посилить їхню хуліганську репутацію? Що бачитиме Європа, коли вийде ролик – наш скандал чи драйв кумира в центрі Києва?" – запитала вона у своїх підписників.

Представник партії "Голос" Юрій Богданов нагадав, що вікна управління Нацполіції України виходять на Софійську площу.

"Про дрифт і ефективність поліції. Нагадаю, що управління Нацполіції в Києві розташоване на вулиці Володимирській, 15. І виходить вікнами просто на Софійську площу", – підкреслив він.