Педан, Руслана та стронгмен Конюшок вакцинувалися проти коронавірусу у прямому ефірі. Відео

Руслана пообіцяла інформувати про свій стан після вакцинації
Скріншот: ПРАВО НА ВЛАДУ / Facebook
Українська співачка Руслана, атлет Сергій Конюшок, телеведучі Олександр Педан та Наталія Мосейчук, інфекціоністка Катерина Булавінова, президент Асоціації анестезіологів України Сергій Дубров вакцинувалися проти COVID-19 індійським препаратом Covishield у прямому ефірі телеканала "1+1".

П'ятеро українських медиків і п'ятеро відомих українців, які погодилися популяризувати вакцинацію проти коронавірусу, 4 березня зробили щеплення проти COVID-19 у прямому ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1"

Запрошена до студії медсестра вакцинувала, зокрема, українську співачку Руслану, ведучого Олександра Педана, ведучу програми "Право на владу" Наталію Мосейчук, президента Федерації стронгменів України Сергія Конюшка. Щеплення також зробили інфекціоністка Катерина Булавінова і президент Асоціації анестезіологів України Сергій Дубров.

За 28 днів вакцинованим введуть другу дозу індійської вакцини Covishield.

"Тут немає про що сперечатися, просто треба робити щеплення. Це питання нашого життя і безпеки. Я це зробила з двох причин. Це моя відповідальність перед сім'єю. Я дала собі установку не захворіти і зробила це", – сказала Руслана.

Співачка додала, що друга причина – бажання повернутися до концертного життя. За її словами, що більше людей зробить щеплення, то швидше українці перестануть боятися епідемії. Руслана пообіцяла 28 днів повідомляти в соцмережах про своє самопочуття після вакцинації.

Конюшок розповів, що перехворів на COVID-19, але незважаючи на це, вирішив вакцинуватися. За словами Булавінової, вона і Дубров також перехворіли на COVID-19 кілька місяців тому.

Станом на ранок 4 березня в Україні першу дозу вакцини проти коронавірусу ввели 9568 особам.

В Україні зареєстровано дві вакцини проти коронавірусу – від Oxford/AstraZeneca (Covishield) і Pfizer/BioNTech. За даними Міністерства охорони здоров'я, очікують також на доправлення в Україну вакцин виробництва Pfizer/BioNTech, Sinovac Biotech і Novavax.

Із 24 лютого українців щеплять вакциною Covishield, яка прибула з Індії. 25 лютого щеплення почали робити в усіх областях.

Згідно з календарним планом на 2021 рік, першими безплатні щеплення роблять медикам, які працюють із хворими на COVID-19, і військовослужбовцям зі складу операції Об'єднаних сил. До листопада хочуть вакцинувати інших медиків, працівників сфер держбезпеки й освіти, а також людей віком від 60 років. Протягом 2021–2022 років 50% населення України (20 млн) планують охопити вакцинацією.

У календар вакцинації внесли зміни, які дозволять використовувати залишки вакцин для громадських діячів і публічних персон, щоб популяризувати вакцинацію. Після внесення змін до національного плану імунізації 1 березня публічно щепився міністр охорони здоров'я Максим Степанов, 2 березня – президент Володимир Зеленський і головний санлікар Віктор Ляшко.