Після пожежі в Кемерові телеведуча Мазур запропонувала українцям флешмоб із перевірки торгових центрів

Мазур хоче "змусити підняти зад" відповідальних за безпеку
Фото: Алла Мазур / Facebook

В Україні, як і в Росії, "люблять давати хабарі", замість того щоб витрачатися на пожежну безпеку, зазначила ведуча телеканала "1+1" Алла Мазур.

Ведуча телеканала "1+1" Алла Мазур 26 березня зізналася у Facebook, що відчуває жах, скорботу і злість після пожежі в торговому центрі в російському Кемерові.

"І наступна думка – а як урятувати своїх?! Бо таке  цілком може бути і в Україні. У нас не менше люблять давати/брати хабарі, замість того щоб тратитись на пожежну безпеку", – зазначила вона.

Мазур запропонувала українцям флешмоб – перевірити без попередження шляхи евакуації в найближчому торговому центрі.

"Скрізь, де не пройти, де все завалено або закрито – фотографуємо. Указуємо місце, час, вивіску, центральний вхід – і викладаємо у Facebook", – порадила вона.

Так телеведуча хоче "змусити всіляких відповідальних за безпеку таки підняти зад і зробити те, що зобов’язані!"

Пожежа в чотириповерховому торговому центрі "Зимняя вишня" в Кемерові сталася 25 березня. Згідно із заявою місцевої влади, загоряння виникло в дитячій батутній кімнаті. За даними міністерства надзвичайних ситуацій РФ станом на 26 березня, унаслідок події загинуло 64 людини, є зниклі безвісти. За словами родичів, жертвою трагедії стала 41 дитина.

Після події в Державній службі з надзвичайних ситуацій України заявляли, що всі торгово-розважальні комплекси у країні проходять перевірку згідно з графіком.