По Україні розвезли ще 500 тис. доз COVID-вакцини від Sinovac

Вакцину від Sinovac отримали заклади охорони здоров'я по всій Україні та центральна поліклініка МВС
Фото: EPA

Держпідприємство "Медичні закупівлі" закінчило розвозити по областях України ще 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу CoronaVac компанії Sinovac Biotech. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я у Facebook.

Ця партія прибула в Україну 26 травня 2021 року і пройшла лабораторний контроль. 15 червня підприємство "Медзакупівлі" прийняло вакцину на склад і вже наступного дня почало її розвезення.

Протягом двох днів вакцину доправили 25 адресатам із 26. Препарат отримали заклади охорони здоров'я по всій Україні та центральна поліклініка Міністерства внутрішніх справ України.

Сьогодні партію вакцини отримав департамент охорони здоров'я Києва. Він просив привезти їм вакцину пізніше через відсутність місця для зберігання.

Контекст:

В Україні зареєстровано вакцини проти коронавірусу від Oxford/AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio і AstraZeneca), Pfizer/BioNTech (Comirnaty) і Sinovac Biotech (CoronaVac). Усього 2021 року Україна має отримати 42 млн доз вакцин проти коронавірусу, заявляли в Міністерстві охорони здоров'я.

Вакцинація у країні стартувала 24 лютого. Станом на 22 червня у країні першу дозу вакцини ввели 1,7 млн осіб, а 362,8 тис. пацієнтів дістали дві дози й завершили вакцинацію.

Згідно з календарним планом на 2021 рік, першим безоплатні щеплення роблять медикам, що працюють із хворими на COVID-19, і військовослужбовцям зі складу операції Об'єднаних сил. До листопада хочуть вакцинувати інших медиків, працівників сфер держбезпеки й освіти, а також людей віком від 60 років.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко обіцяв, що до кінця 2021 року всі охочі у країні зможуть вакцинуватися проти коронавірусу. Водночас за літо щеплення "як мінімум" і "гарантовано" зроблять 5 млн українців, прогнозує він.