Польща передала Україні військовозобов'язаних, які перепливли річку Західний Буг. Їм вручили повістки

Правоохоронці склали на громадянина адмінпротокол, а представник військкомату вручив військовозобов'язаному повістку, зазначили у прикордонній службі
Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон / Facebook

Двоє громадян України мали намір через річку Західний Буг потрапити до Польщі. Про це 7 травня повідомляють у Facebook Західного регіонального управління ДПСУ.

Зазначають, що одного чоловіка прикордонники виявили поблизу українсько-польського кордону вранці 5 травня.

"Невідомий, побачивши прикордонників, почав утікати і кинувся вплав до суміжного берега. Охоронці кордону поінформували колег по той бік держрубежу, де горе-плавця й затримали співробітники Прикордонної варти Республіки Польща, – ідеться в повідомленні. – Як з'ясувалося згодом, затриманим виявився 31-річний уродженець Сумщини. Не маючи законних підстав для виїзду за кордон під час дії правового режиму воєнного стану, чоловік вирішив потрапити туди в незаконний спосіб".

Як зазначили у прикордонній службі, польські правоохоронці передали правопорушника українським прикордонникам у межах реадмісії.

Правоохоронці склали на громадянина адмінпротокол, а представник військкомату вручив військовозобов'язаному повістку.

"Протокол про адміністративне правопорушення та повістку чекали і на 26-річного уродженця Донеччини, який днем раніше спробував у такий самий спосіб незаконно дістатися Польщі", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Востаннє Рада продовжила воєнний стан 8 травня 2024 року – до 11 серпня.

У квітні в Україні ухвалили оновлений закон про мобілізацію, він набуде чинності 18 травня.