Помічники ветерана з'являться ще у шести регіонах України, раніше були у чотирьох – рішення Кабміну

Представники Кабміну вважають проєкт успішним
Фото: Кабінет Міністрів України / Facebook

10 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено рішення розширити інститут помічників ветерана ще на шість областей, загалом у пілотному проєкті вже 10 регіонів. Про це повідомляє сайт уряду.

"До нинішніх чотирьох пілотних областей – Вінницької, Дніпропетровської, Львівської та Миколаївської – офіційно долучаються іще шість регіонів: Закарпатська, Київська, Сумська, Полтавська, Харківська області та місто Київ. Відповідний проєкт постанови ухвалено сьогодні", – ідеться у повідомленні.

У Кабміні зазначили, що кількість посад помічників ветерана збільшено із 400 до 550.

"Після проходження навчання вони будуть працевлаштовані до сервісних офісів у справах ветеранів у територіальних громадах, долучених до експериментального проєкту. Помічники ветеранів стануть тими, хто фактично першими надаватимуть ветеранам війни, членам їхніх сімей та демобілізованим воїнам сервісну підтримку з переходу до цивільного життя за принципом "рівний із рівним". Це, зокрема, консультативний, інформаційний, процедурний супровід у межах переходу від військової служби до цивільного життя", – ідеться в релізі.

Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна наголошує, що вже можна говорити про успіх пілотного проєкту.

Контекст:

22 серпня тепер уже колишній міністр оборони України Олексій Резніков говорив, що за час війни, яку країна-агресор Росія розпочала 2014 року, кількість учасників бойових дій в Україні сягнула приблизно 1 млн осіб.