Понад 25% населення України перебуває за межею бідності – омбудсменка

Денісова зазначила, що, за оцінками експертів, кожному третьому українцю, який працює, не вистачає заробітної плати
Фото: depositphotos.com (архів)

За збільшення рівня оплати праці в Україні є таке явище, як бідність людей, що працюють, заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Понад чверть українців перебуває за межею бідності. Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла, беручи участь у форумі Ради ООН із прав людини, ідеться в її повідомленні, опублікованому у Facebook.

"Прожитковий мінімум в Україні становить близько $75 на одну людину в місяць. Мінімальна заробітна плата українців – $176. Зауважила, що, попри збільшення рівня оплати праці, в Україні спостерігається таке явище, як бідність працюючих. За оцінками експертів, кожному третьому працюючому не вистачає заробітної плати на задоволення необхідних життєвих потреб, а кожен другий працездатний працює на умовах вторинної зайнятості", – написала Денісова.

За її даними, заборгованість із виплати заробітної плати в Україні зросла на 24% і становить $200 млн.

"Незмінно високим залишається рівень бідності серед осіб пенсійного віку. Пенсію в розмірі нижче або на рівні межі монетарної бідності отримують близько 80% наших пенсіонерів", – додала омбудсменка.

У Міністерстві соціальної політики України прогнозують, що рівень бідності наприкінці 2020 року становитиме 45%, що на 6,5% вище від показників 2019 року.