"Пункти незламності" відновили роботу на майже 100 вокзалах по всій Україні

На території "пунктів незламності" люди можуть скористатися інтернетом
Фото: depositphotos.com

На 96 залізничних вокзалах по всій Україні знову запрацювали "пункти незламності". Про це повідомила 16 жовтня пресслужба "Укрзалізниці".

Такі пункти працюють у Херсоні, Миколаєві, Краматорську, Слов'янську, Києві, Львові та інших населених пунктах, "фактично на всіх вокзалах країни", кажуть у компанії.

"Ми заздалегідь розпочали підготовку до зими, і вже з жовтня поетапно відкриваємо наші "пункти незламності" на вокзалах. Тут є все найнеобхідніше, що може знадобитися під час блекауту. Також до населених пунктів, де це буде потрібно, готовий виїхати на допомогу Food train, який ми створили разом із фондом Говарда Баффета, і забезпечити мешканців теплою їжею", – наголосив голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко.

На території "пунктів незламності" люди можуть скористатися інтернетом, під'єднання до якого здійснюють через Starlink. Також ці пункти забезпечені резервним електроживленням.

Контекст:

"Пункти незламності" почали розгортати по всій Україні в листопаді 2022 року після масованих обстрілів Росією енергетичних об'єктів України.

Станом на 13 жовтня 2023 року в Україні розгорнули 13 тис. "пунктів незламності". Їхнє розташування можна побачити в застосунку й на порталі "Дія".