Рейтинг престижності паспортів. Україна опинилася серед країн, які продемонстрували найбільший прогрес протягом 10 років

Зараз паспорт України дає змогу громадянам відвідувати 129 країн світу без отримання візи
Фото: depositphotos.com

В оновленому індексі паспортів, опублікованому компанією Henley & Partners, український паспорт опинився на 41-му місці у світі.

Україна опинилася серед країн, які продемонстрували найбільший протягом 10 років прогрес у рейтингу престижності паспортів. Про це свідчать дані, опубліковані компанією Henley & Partners.

2010 року український паспорт був на 65-му місці і за десятиліття поліпшив свої позиції на 24 пункти. Наразі Україна посідає 41-ше місце за рівнем свободи пересування.

Разом з Україною істотно зміцнили свої позиції ОАЕ (+47 позицій), Тайвань (+37), Колумбія і Східний Тимор – по 31 позиції, Албанія (+28), Боснія і Герцеговина (+26).

Зараз громадяни України без віз можуть відвідувати 129 країн світу.

Лідерами рейтингу є Японія (191 країна для відвідування без віз), Сінгапур (190), Німеччина і Південна Корея – по 189 країн.

11 червня 2017 року набув чинності безвізовий режим між Україною і Європейським союзом. Для вільних поїздок за кордон потрібен біометричний паспорт.

У вересні 2019 року в українському уряді повідомляли, що протягом наступних п'яти років планують розширити перелік безвізових країн.