СБУ викрила п'ять підпільних друкарень, які друкували підроблені паспорти ЄС

За даними СБУ, за комплект підроблених документів зловмисники брали від €300
Фото: ssu.gov.ua

Підпільні друкарні для виготовлення підроблених документів було облаштовано у приватних будинках у Львові, Дрогобичі та кількох населених пунктах Рівненської області, повідомляє пресслужба СБУ.

Контррозвідники Служби безпеки України викрили та припинили діяльність угруповання, учасники якого підробляли і збували паспорти країн Євросоюзу. Про це 12 жовтня повідомляє пресслужба СБУ.

За даними попереднього слідства, у групу входили рівнянин і двоє жителів Львівської області. Діяли зловмисники під прикриттям агентства з добору персоналу для роботи в європейських країнах. Для охочих працевлаштуватися за кордоном вони виготовляли підроблені ID-картки резидентів країн Східної Європи і видавали їх за офіційні документи.

Для виготовлення підроблених документів було облаштовано п'ять підпільних друкарень у приватних будинках у Львові, Дрогобичі та кількох населених пунктах Рівненської області. Вартість комплекту підроблених документів становила від €300.

Під час обшуків за адресами проживання і реєстрації учасників угруповання виявили чорнову документацію, банківські картки та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності, а також оргтехніку, яку зловмисники використовували для виготовлення фальшивих паспортів.

Розслідування проводять за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 2 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.