Репер Face: Мене виховували в дусі: "Ми тебе годуємо, поїмо, ти у нас живеш. Шо тобі ще треба? Шо ти такий із себе весь дивний?"

Face: Вони завжди говорили: "Блін, ну що ж ти такий поганий?"
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
Російський репер Face (Іван Дрьомін) в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону розповів, що його виховували бабуся з дідусем – батьки його матері.

Музикант розповів, що складав вірші з нею і робив уроки.

"[Бабуся] гарна, але теж радянський менталітет у такому дусі, що виховання – і погано розуміється, і мало що про це знає. Тобто виховання в такому дусі: "Ми тебе годуємо, ми тебе поїмо, ти в нас живеш. Шо тобі ще треба? Шо ти, мовляв, такий із себе весь дивний?" Ну, і що мені не подобається в менталітеті радянських громадян – якщо мене вчителі лаяли на педраді чи ще десь, то вони завжди ставали на їхній бік", – розповів репер.

Дрьомін сказав, що родичі "ніколи не хотіли вислухати" і зрозуміти його.

"Вони завжди говорили: "Блін, ну що ж ти такий поганий?" Тобто були моменти дуже дивні. Наприклад, [бабуся] могла взяти розповісти якісь ситуації, які взагалі лівим людям не потрібно знати про нас, про нашу сім'ю. І просто розповісти про мене – що я вдома роблю, де я проматюкався чи щось ще", – додав він.

Коли журналіст запитав у репера, чи матюкався він коли-небудь, Face відповів, що знає цю мову не з найкращого боку, але зараз "дуже правильний".

Репер Face: У Росії немає свободи слова. У людей рабський, кріпацький менталітет. Читайте повний текст інтерв'ю

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Face народився 1997 року в Уфі. Закінчив місцевий ліцей №5, вищої освіти не здобув. За словами Дрьоміна, він був складним підлітком, входив до місцевих підліткових банд, стояв на обліку в підрозділі у справах неповнолітніх відділу поліції.

Першу пісню Face записав 2015 року, а 2016 року вийшов трек "Гоша Рубчинский", який приніс йому популярність.