СБУ повідомила про підозру "міністра транспорту ДНР", який забезпечує логістику для окупантів

СБУ повідомила про підозру "міністра транспорту ДНР", який забезпечує логістику для окупантів
Фото: depositphotos.com

Служба безпеки України заочно оголосила про підозру "міністру транспорту ДНР" Володимирові Тужиліну, який будує нові залізничні шляхи для перекидання військ Росії на фронт в Україну. Про це 19 липня повідомила пресслужба СБУ в Telegram. 

За інформацією слідчих, Тужилін – ексочільник Головного управління автодоріг у Нижньогородській області Росії. У травні 2023 року його призначили "міністром транспорту ДНР" на окупованій території Донецької області.

За даними СБУ, Тужилін здійснює будівництво нових транспортних шляхів для перекидання російських військ із Ростовської області в Україну. Насамперед це пряма залізнична лінія з Росії в напрямку Донецька.

Одночасно Тужилін організовує транспортне сполучення тимчасово окупованого Маріуполя з тимчасово окупованими Бердянськом і Мелітополем, повідомили у пресслужбі СБУ. Росія планує використовувати цей маршрут як альтернативний шлях для перекидання військ у Крим і на південний фронт, додали у відомстві. 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Тужиліна про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Зараз він перебуває на тимчасово окупованій території на сході нашої держави. Служба безпеки встановила місце перебування зловмисника і проводить комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.