СБУ викрила хакерів, які вкрали відповіді на екзаменаційні білети вишів

За даними СБУ, незаконно здобуту інформацію зловмисники продавали зацікавленим особам
Фото: depositphotos.com

У Вінницькій області зловмисники здійснювали DDoS-атаки на інформаційно-телекомунікаційні системи вишів для блокування роботи навчальних закладів під час іспитів, повідомляє пресслужба СБУ.

Кіберспеціалісти Служби безпеки України викрили хакерське угруповання, яке втручалося в роботу комп'ютерних програм та інформаційних ресурсів закладів вищої освіти у Вінницькій області. Про це 9 листопада повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники протиправно змінювали офіційну інформацію навчальних закладів і здобували доступ до файлів, які містять, зокрема, відповіді на екзаменаційні білети. Незаконно здобуту інформацію вони продавали зацікавленим особам.

Окрім того, зловмисники здійснювали DDoS-атаки на інформаційно-телекомунікаційні системи вишів задля блокування роботи навчальних закладів під час іспитів.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин) Кримінального кодексу України, правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, сім-картки операторів стільникового зв'язку з доказами протиправної діяльності, а також банківські платіжні картки, на які надходили гроші від угод.