СБУ викрила корупційну схему на підприємстві "Укроборонпрому" під час ремонту української бронетехніки

Під час обшуків правоохоронці виявили партію неякісних запчастин до бронетехніки
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила корупційний механізм розтрати бюджетних коштів керівництвом одного з державних підприємств, яке входить у структуру "Укроборонпрому". Про це 13 жовтня повідомила пресслужба СБУ.

Контррозвідники встановили, що організатори схеми замовляли неякісні гусеничні стрічки до бронетехніки, які не відповідають технічним і якісним характеристикам, а посадовці військового представництва Міноборони ніяк на це не реагували.

У приміщеннях держпідприємства і за місцем проживання фігурантів відбулися обшуки, під час яких правоохоронці виявили документацію, що підтверджує протиправну діяльність, а також партію неякісних запчастин до бронетехніки. За попередньою оцінкою експертів у військовій сфері, вони не відповідають вимогам, зазначеним у тендерній закупівлі.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання – вісім років позбавлення волі.