СБУ викрила схему незаконного продажу військового спорядження. Конфісковану продукцію на 15 млн грн передали ЗСУ та теробороні

Масштабну схему нелегального збуту військового спорядження та амуніції правоохоронці ліквідували у червні
Фото: Служба безпеки України / Facebook

Служба безпеки України запобігла незаконному продажу у Києві оптової партії захисного спорядження, яке призначалося для потреб українських військ. Про це 8 серпня у Facebook повідомила пресслужба СБУ.

За даними відомства, серед вилученого у підозрюваних – сотні одиниць бронежилетів, шоломів, оптичних пристроїв і приладів нічного бачення.

Масштабну схему нелегального збуту військового спорядження та амуніції, яку ввозили з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги для сил оборони України, правоохоронці ліквідували у червні.

"Для реалізації оборудки її учасники вносили недостовірні відомості до митних декларацій. Кінцевими отримувачами продукції вказували військові підрозділи нашої держави, а гроші на придбання імпортних товарів збирали у родичів українських захисників і волонтерів. Проте замість безкоштовної передачі відповідного спорядження на потреби оборони зловмисники збували його громадянам за штучно завищеними цінами. Покупців підшукували на спеціалізованих інтернет-платформах та у соцмережах", – ідеться у повідомленні.

За даними СБУ, отримані доходи підозрювані виводили у тінь через афілійовані комерційні структури.

Слідство встановило, що протиправну діяльність організували двоє жителів Дніпропетровської області, які після повномасштабного вторгнення Росії втекли з України, використавши підроблені документи.

Конфісковану продукцію вартістю понад 15 млн грн передали підрозділам ЗСУ та територіальної оборони.