СБУ заявила про затримання жителя Чернігівської області, підозрюваного у співпраці з ФСБ

Затриманим виявився 44-річний працівник місцевого заводу
Фото: Служба безпеки України / Telegram

Служба безпеки України затримала жителя Чернігівської області, підозрюваного у співпраці з ФСБ. За версією слідства, чоловік коригував ракетні удари по обласному центру й готував серію підпалів на об'єктах "Укрзалізниці". Про це 13 вересня в Telеgram повідомила пресслужба СБУ.

За даними СБУ, підозрюваного – 44-річного працівника місцевого заводу – російські спецслужби завербували, виявивши його антиукраїнські коментарі в Telegram. СБУ вважає, що затриманий доповідав росіянам про місця дислокації українських військових і підприємства, які виконують оборонні замовлення, через спеціально створений чат-бот.

"Також задокументовано, як фігурант за допомогою легкозаймистої суміші підпалив технологічне обладнання біля магістральної колії", – ідеться в повідомленні.

Під час обшуків у помешканні затриманого і його родичів вилучено вісім бойових гранат, набої різного калібру й телефон. На думку СБУ, інформація, яка є в телефоні, "доводить підривну діяльність на користь РФ".

Чоловіка повідомили про підозру в державній зраді й диверсії, скоєних в умовах воєнного стану. Максимальне покарання за цими статтями – довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Суд узяв підозрюваного під варту.