СБУ затримала наркокур'єрів, які перевозили амфетамін у коробках із-під соку

Наркоділкам загрожує позбавлення волі до 10 років
Фото: ssu.gov.ua
Співробітникам Служби безпеки України надійшла інформація про спробу налагодити схему постачання амфетаміну з Києва до Одеської області для продажу. Одного з учасників схеми затримали на автовокзалі обласного центру, у нього виявили приблизно чотири кілограми амфетаміну.

Служба безпеки України заблокувала в Одесі канал постачання амфетаміну та контрабанду великої партії тютюну для кальяну. Про спецоперацію повідомили у пресцентрі СБУ 23 лютого.

"Співробітники СБУ отримали оперативну інформацію про спробу учасників наркоугруповання налагодити механізм переправлення амфетаміну з Києва на Одещину для продажу. "Товар" для замовників мали привезти наркокур'єри зі столичного регіону", – розповіли у відомстві.

Одного з наркоділків затримали на автовокзалі обласного центру. Його багаж перевірили і виявили майже чотири кілограми амфетаміну. За інформацією оперативників, наркотик помістили в упаковки з-під соку.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від шести до 10 років із конфіскацією майна.