СБУ розкрила схему розкрадання грошей співробітниками "Укрзалізниці" на ремонті моста

За даними СБУ, співробітники філії "Укрзалізниці" завищили обсяги виконаних робіт та матеріалів, необхідних для ремонту моста
Фото: ssu.gov.ua
Посадовці регіональної філії "Південно-Західна залізниця" організували схему розкрадання державних коштів під час ремонту залізничного моста на ділянці Гомель – Чернігів – Київ, повідомили в СБУ. 

Служба безпеки України викрила схему розкрадання державних грошей у компанії "Укрзалізниця", які виділили на один з об'єктів інфраструктури залізничної галузі. Про це розповіли у пресцентрі СБУ 22 лютого.

За інформацією спецслужби, схему організували під час ремонту залізничного моста на ділянці міжнародного сполучення Гомель – Чернігів – Київ. Від належного утримання цього об'єкта залежить функціонування транспортного коридору, який проходить по Україні, уточнили у СБУ.

Оперативники встановили, що посадовці регіональної філії "Південно-Західна залізниця" діяли у змові з менеджментом підрядної організації. Під час капітального ремонту об'єкта критичної інфраструктури вони штучно завищили обсяги виконаних робіт та матеріалів, зазначено в повідомленні.

У межах досудового розслідування СБУ ініціювала експертизи, які підтвердили завищення вартості виконання контракту вдвічі.

"Своїми діями зловмисники поставили під загрозу стабільне і безпечне функціонування моста, завдяки зусиллям СБУ, профільні фахівці відновили його надійну роботу", – додали у відомстві.

Організаторів схеми повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Санкція першої статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до 12 років. Друга стаття передбачає штраф або обмеження волі терміном до трьох років.