"Везе прапор України через 12 областей". Поїзд єднання вирушив із Закарпаття на Донбас

Пасажири поїзда почують слова підтримки і єднання від українських культурних діячів, зазначили в "Укрзалізниці"
Фото: Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia / Facebook
16 лютого, у День єднання, із Закарпатської області вирушив у дорогу поїзд "Рахів – Маріуполь", найдовший залізничний маршрут в Україні. Про це повідомила пресслужба "Укрзалізниці" у Telegram.

"Поїзд єднання вирушив із заходу на схід. Він везе прапор України через 12 областей – від Закарпаття до Донбасу. Для пасажирів поїзда протягом рейсу лунатимуть слова підтримки та єднання від українських діячів культури, освіти та спорту", – розповіли у пресслужбі.

Співробітники "Укрзалізниці" закликали громадян країни приходити на вокзали, через які проїжджає потяг із національною символікою.

Потяг єднання подолає 1806 км, у семи областях України він робить зупинку, уточнили в "Укрзалізниці".

"Маршрут поєднує три західні регіони: Закарпаття, Франківщину та Львівщину. На лівобережній Україні сполучає Дніпропетровську, Запорізьку та Донецьку області. При цьому найдовший маршрут оминає столицю, але з'єднує два великі міста на сході й заході України – Львів та Дніпро", – ідеться у релізі.

Залізничники зазначили, що до кінця лютого придбано понад 80% квитків на рейс в обох напрямках.

14 лютого президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у зв’язку з імовірним вторгненням російських військ. Він заявив, що з Україною ведуть війну на військовому, дипломатичному, енергетичному та інформаційному фронтах, і наголосив, що Українська держава сьогодні "сильна як ніколи" і готова відповісти на всі можливі агресивні дії.

Президент оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання. "Цього дня ми вивісимо національні прапори, вдягнемо синьо-жовті стрічки і покажемо всьому світу нашу єдність", – сказав Зеленський.

Цю дату низка західних ЗМІ з посиланням на інформацію американської розвідки називали днем потенційного вторгнення Росії до України.

Контекст:

"Укрзалізниця" публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних та приблизно 50% пасажирських перевезень, які здійснюють усі види транспорту; за обсягами вантажних перевезень посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії, ідеться на сайті компанії.

Потяг № 5/6 "Маріуполь – Рахів" вирушив у перший рейс 13 грудня 2021 року. Поїзд складається з 10 нових вагонів Крюківського вагонобудівного заводу. У поїзді є плацкартні вагони, купе і люкс.

Потяг курсує із зупинками у Запоріжжі, Дніпрі, Білій Церкві, Львові, Івано-Франківську, Яремчі, Татарові, Ворохті, Ясіні та Квасах. Кінцева зупинка буде у найвисокогірнішому місті країни.