Шкарлет розповів про режим роботи шкіл, вишів та садочків під час карантину

Шкарлет розповів, що якщо 50% колективу й учнів переходить на самоізоляцію, у цей режим переводять увесь заклад
Фото: Міністерство освіти і науки України / Facebook
Дитячі садки та 14 класи загальноосвітніх закладів працюють у звичайному режимі, зазначив т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Під час карантину навчальні заклади мають дотримуватися обмежень, передбачених "помаранчевим" рівнем. Про це на брифінгу 3 грудня сказав т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"На сьогодні по всій країні встановлено "помаранчевий" рівень карантинних обмежень. Дитячі садки та 14 класи загальноосвітніх закладів працюють у звичайному режимі, але з дотриманням усіх норм карантинних обмежень", – сказав Шкарлет.

Для старших класів та інших закладів освіти єдиною нормою є відвідування занять групами не більше ніж 20 осіб в аудиторії, зазначив він.

Шкарлет додав, що якщо 50% колективу й учнів переходить на самоізоляцію, у цей режим переводять увесь заклад.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Станом на 3 грудня в Україні коронавірусом, за офіційними даними, інфікувалося 772 760 осіб, 12 960 хворих померли, а 384 426 – одужали.

11 листопада Кабмін ввів по всій країні однакові обмеження, характерні для "помаранчевої" зони. В Україні заборонили:

  • перевезення в пасажирському транспорті більше людей, ніж є місць для сидіння;
  • роботу закладів харчування в нічний час (із 22.00 до 7.00);
  • роботу хостелів (готелі можуть працювати);
  • роботу нічних клубів і закладів громадського харчування з організацією дозвілля;
  • роботу спортивних залів (якщо більше ніж одна людина на 20 м&³2; площі);
  • роботу кінотеатрів і театрів за умови заповнювання більше ніж 50% місць у залі;
  • проведення культурних, спортивних та розважальних заходів, якщо в них бере участь більше ніж 20 осіб (виняток – деякі спортивні заходи).

Також 11 листопада Кабінет Міністрів України запровадив "карантин вихідного дня" на додаток до інших обмежувальних заходів.

2 грудня Шмигаль сказав, що "карантин вихідного дня" продовжувати не будуть, по всій Україні діятимуть обмеження "помаранчевої" зони.