Штам коронавірусу "Дельта" має значну присутність в Україні – Ляшко

Ляшко: Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні і далі прогнозовано ускладнюється
Фото: Олена Зеленська / Facebook
Штам коронавірусу SARS-CoV-2 "Дельта" має в Україні значну присутність. Про це під час засідання Кабінету Міністрів 29 вересня заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні продовжує прогнозовано ускладнюватися. Сьогодні ми майже перетнули межу в 10 тис. випадків на день. І на жаль, це може статися зовсім скоро. З розширенням можливості секвенування, а також моніторингом клінічного перебігу захворювання можна бути впевненими, що штам "Дельта" має значну присутність в Україні і має вплив на перебіг епідемії в нашій країні", – сказав він.

Ляшко не уточнив, скільки зараз в Україні пацієнтів із зараженням штамом "Дельта", але заступник міністра охорони здоров'я – головний санлікар України Ігор Кузін говорив, що майже всі нові випадки COVID-19, які виявляють зараз в Україні,  це штам "Дельта".

За словами міністра, станом на 28 вересня на стаціонарному лікуванні перебувало майже 18,5 тис. пацієнтів. Він сказав, що навантаження на систему охорони здоров'я залишається контрольованим.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року у Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У зв'язку з поширенням мутації восени 2021 року в Україні прогнозують нову хвилю захворюваності на коронавірусну інфекцію, заявляв Ляшко 19 серпня. Найбільше зростання кількості випадків COVID-19, за його прогнозами, буде у зимовий час.

Станом на 29 вересня в Україні підтвердили 2,41 млн випадків коронавірусної інфекції, з них 9666 – за останню добу. Померло 56 тис. пацієнтів із COVID-19, одужало 2,25 млн осіб.