Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні на початку тижня, 7–9 жовтня

Потепління в Україні очікують із середини тижня
Фото: depositphotos.com

7 жовтня в Україні прогнозують дощі, водночас у центральних, південних, а також у Чернігівській і Сумській областях – значні і з грозами. Про це повідомляють на сайті Укргідрометцентру. 

Температура повітря в західних, більшості північних, Вінницькій і Черкаській областях удень становитиме +11...+16 °С; на півдні до +17...+21 °С, на сході прогнозують до +27 °С. 

У Києві сьогодні хмарно з проясненнями, невеликий дощ, температура повітря – +12...+14 °С (в області +11...+16 °С), додали в Укргідрометцентрі. 

Протягом наступних двох днів в Україні переважно без опадів, інформує сайт центру. 8 жовтня дощі можливі вночі на Лівобережжі, удень – у північно-східній частині країни, 9 жовтня невеликий дощ прогнозують у Карпатах, розповіли в УГМЦ "Укрінформу".  

Згідно з даними на сайті Укргідрометцентру, уночі 8–9 жовтня температура повітря може опускатися до +7...+8 °С, удень у вівторок і в середу буде до +15...+17 °С на переважній частині території України (окрім центрально-східних і південно-східних областей, там повітря може прогрітися до +23 °С). 

Потепліє в Україні із середини тижня, очікує синоптикиня Наталка Діденко. За її прогнозом, із 13 жовтня знову похолодає.