Стало відомо, скільком людям зробили щеплення проти коронавірусу у Верховній Раді

Вакцинація проти коронавірусу в Україні стартувала 24 лютого
Фото: EPA
Станом на 1 липня у Верховній Раді проти коронавірусу вакцинували 828 осіб з-поміж нардепів, їхніх помічників, співробітників апарату і співробітників установ, що наразі у сфері управління апарату ВР. Про це апарат Ради повідомив у відповідь на запит "Української правди".

Видання просило вказати кількість нардепів, яких вакцинували, і за можливості назвати їхні прізвища, а також повідомити, чи вакцинували проти коронавірусу працівників апарату. Але на ці запитання в апараті Ради не відповіли, посилаючись на медичну таємницю.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні вакцинація стартувала 24 лютого. Станом на 1 липня у країні першу дозу ввели майже 2 млн осіб, завершило вакцинацію майже 711 тис. українців.

14 червня в Україні розпочалася вакцинація держслужбовців вакциною від Pfizer/BioNtech. 15 червня робити щеплення цим препаратом почали нардепам. Також із 22 червня цією вакциною щеплять співробітників організованих колективів.