Степанов розповів, якими товарами можна буде торгувати під час карантину з 8-го до 24 січня

Степанов: Були питання щодо побутової хімії. Думаю, сьогодні на засіданні уряду зробимо уточнення
Фото: Максим Степанов / Facebook
Кабмін зробить уточнення щодо торгівлі побутовою хімією під час карантину з 8-го до 25 січня, розповів міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на брифінгу 5 січня розповів, які товари можна буде продавати під час посиленого карантину з 8-го до 25 січня. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Інформацію про цілковиту заборону на продаж непродовольчих товарів міністр назвав недостовірною.

"Якими товарами буде дозволено торгувати з 8-го до 25 січня? Це торгівля виключно товарами, що належать до продуктів харчування на торгових площах, не менше 60% яких призначено для торгівлі продуктами харчування; лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням та засобами захисту рослин. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише за адресною доставкою. Були ще питання щодо побутової хімії. Думаю, сьогодні на засіданні уряду зробимо уточнення, щоб у всіх було розуміння", – сказав Степанов.

Із 8 січня до опівночі 25 січня у країні діятиме "карантин зимових канікул". У цей період заборонять роботу закладів громадського харчування, торгових центрів, спортзалів, непродовольчих ринків, закладів освіти (крім дитсадків).

4 січня представники Американської торгової палати заявили, що українському урядові слід переглянути умови карантину, оскільки в цей період в Україні заборонять торгівлю будь-якими товарами, окрім продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв'язку, а також кормів, ветеринарних препаратів, насіння, засобів захисту рослин. Будь-які інші товари можна буде замовити лише за допомогою доставки за адресою.

В організації заявили: щоб виконати вимогу Кабміну, супермаркети будуть змушені закривати деякі відділи або забороняти продаж таких товарів безпосередньо під час розрахунку на касі.