Степанов розповів, на кого не поширюватимуться обмеження на планові госпіталізації через карантин

Обмеження стосуються операцій, перенесення яких не загрожує життю людини
Фото: depositphotos.com

Обмеження на планові госпіталізації в регіонах із підвищеним рівнем епідемічної небезпеки поширюватимуться тільки на ті операції й госпіталізації, відтермінування яких у жодний спосіб не загрожує здоров'ю та життю пацієнтів. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

У Києві вводять обмеження на проведення планових операцій і госпіталізацій, тому що столиця потрапила в "помаранчеву" зону через поширення коронавірусу. Про це сьогодні під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Він наголосив, що обмеження на планові госпіталізації в "помаранчевій" зоні не поширюються на операції, перенесення яких загрожує здоров'ю та життю людини.

"Обмеження не стосуються надання допомоги при вагітності та пологах, при онкозахворюваннях. Також є госпіталізації і планові операції, перенесення яких викличуть ризик здоров'ю та життю людини. Ці обмеження стосуються виключно операцій, відтермінування яких не несе ризику життю людини. Рішення приймає лікар", – зазначив Степанов.

10 вересня в Україні було затверджено нове карантинне зонування. Зокрема, до міст із "помаранчевим" рівнем епідемічної небезпеки було віднесено Київ. Обмеження почнуть діяти 14 вересня і триватимуть мінімум 14 днів.

Станом на ранок 14 вересня загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 в Україні сягнула 156 797. Померло 3211 людей, одужало 69 543 пацієнти.