Степанов став потенційним донором кісткового мозку

Степанов закликав українців не бути байдужими й узяти участь упрограмі донорства
Фото: bykvu.com
На заході з нагоди підписання меморандуму між Міністерством охорони здоров'я України та представниками громадських організацій з розвитку напряму трансплантації кісткового мозку й популяризації донорства міністр охорони здоров'я України Максим Степанов публічно здав зразки клітин, щоб стати потенційним донором.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов і представники двох директоратів Міністерства охорони здоров'я України стали потенційними донорами кісткового мозку. Про це повідомляє видання "Букви".

Про це стало відомо на заході з нагоди підписання меморандуму між Міністерством охорони здоров'я та представниками громадських організацій з розвитку напряму трансплантації кісткового мозку й популяризації донорства в Україні, який провели 29 грудня.

Степанов публічно здав зразки клітин. Він зазначив, що база даних в Україні має нараховувати не менше ніж 20 тис. зразків, а також закликав українців не бути байдужими.

Видання пише, що за даними Міністерства охорони здоров'я, протягом 2020 року в Україні виконано 204 трансплантації кісткового мозку. Уперше українські лікарі стали виконувати такі пересадки від нерідного донора й уже виконали чотири операції.

В Україні функціонує шість центрів трансплантації кісткового мозку, потужності яких постійно зростають. У бюджеті 2021 року на реалізацію пілотного проєкту з трансплантації закладено 502 млн грн.

Степанов сказав, що 2021 року високотехнологічні медичні послуги будуть розвиватися ще швидше.