Суд розгляне позов про протиправність участі голови Верховного Суду у засіданнях Вищої ради правосуддя

Суд розглядатиме справу в порядку спрощеного позовного провадження
Фото: Окружний адміністративний суд міста Києва / Facebook

Позивач просить Окружний адміністративний суд міста Києва визнати протиправною участь голови Верховного Суду і члена Вищої ради правосуддя Валентини Данішевської у розгляді подань про призначення кандидатів на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження в адміністративній справі за позовом до голови Верховного Суду і члена Вищої ради правосуддя (ВРП) Валентини Данішевської, повідомляє прес-служба суду.

Позивач, імені якого не розкривають, просить суд визнати протиправними дії члена Вищої ради правосуддя Валентини Данішевської через її участь у засіданнях Вищої ради правосуддя в пленарному складі, на яких розглядають питання про внесення подання президентові України про призначення кандидатів на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва розглядатиме дану справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами", – ідеться в повідомленні.

18 березня агентство "Українські новини" з посиланням на листи Національного агентства з питань запобігання корупції повідомило, що НАЗК перевірить наявність імовірного конфлікту інтересів у діях Данішевської, а також голови ВРП Ігоря Бенидисюка і члена ради Миколи Гусака у зв'язку з їх участю в конкурсі на посади суддів у Касаційний господарський суд і Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду.