Суд відмовився в закритому режимі обирати запобіжний захід для поліцейського, який бив ногами активіста

Поліцейський зазначив, що заяви не писав
Фото: Тим Златкин / Facebook

Захист поліцейського Василя Мельникова, який бив ногами активіста біля Подільського райвідділу поліції Києва, просив Печерський суд гарантувати безпеку підозрюваного.

Печерський райсуд Києва відмовив захисту поліцейського Василя Мельникова, який бив ногами активіста біля Подільського райвідділу поліції, в обранні запобіжного заходу у закритому режимі. Про це слідчий суддя заявив під час засідання, яке транслював у Facebook "Національний центр правозахисту".

"Слідчий суддя на місці визначив – відмовити в задоволенні клопотання", – сказав він.

Присутні зустріли рішення оплесками.

Захист підозрюваного заявив про необхідність гарантувати безпеку поліцейського у зв'язку з погрозами через соцмережі. За словами адвоката, скріншоти з інтернету зробив сам підозрюваний.

Суддя запитала, чи звертався він із заявами про погрози, які йому надходили. У відповідь Мельников сказав, що "доповідав начальству".

9 лютого активісти С14 вимагали, щоб працівники Подільського райвідділу повернули речі їхнім колегам, яких раніше цього дня було затримано перед початком мітингу кандидата в президенти Юлії Тимошенко. Керівник столичної поліції Андрій Крищенко заявив, що віддав команду на розблокування роботи райуправління спеціальному підрозділу правоохоронців.

Спецназ, що приїхав, затримав активістів. Під час затримання чоловік у цивільному, який вибіг із райвідділу, почав завдавати ударів ногами одному з лежачих.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом подій біля Подільського райуправління поліції і повідомило поліцейського про підозру.

Суддя пішла в нарадчу кімнату ухвалювати рішення про запобіжний захід.