"Надважлива мета – досягти миру на Донбасі". Зеленський підписав указ про святкування Дня територіальної оборони України

Зеленський: Ми робимо й будемо робити все задля зміцнення обороноздатності України
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про щорічне святкування Дня територіальної оборони України в першу неділю жовтня.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення Дня територіальної оборони України. Про це 30 вересня повідомила пресслужба глави держави.

"Враховуючи важливість територіальної оборони у забезпеченні обороноздатності та територіальної цілісності України, роль складових сектору безпеки й оборони та інших суб'єктів, що залучаються до виконання завдань територіальної оборони, а також із метою подальшого розвитку сучасних військових традицій глава держави запровадив День територіальної оборони України", – ідеться в повідомленні.

У пресслужбі заявили, що свято відзначатимуть щорічно в першу неділю жовтня.

"Сьогодні наша надважлива мета – досягти миру на Донбасі та зберегти територіальну цілісність України. Ми говоримо про це на кожній зустрічі з нашими міжнародними партнерами. Також ми робимо й будемо робити все задля зміцнення обороноздатності України", – заявив Зеленський.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.