Ті, хто чекав на "русский мир", тепер із радістю стоять у величезних чергах за хлібом, живуть без світла, води та газу – Гайдай

Гайдай розповів про ситуацію на окупованій частині Луганської області
Фото: ЕРА (архів)
У жителів окупованої території Луганської області є труднощі з виїздом із регіону, повідомив 17 липня в Telegrаm голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Виїхати з окупованих міст і сіл можливо або через Росію, або через один із населених пунктів Харківської області. Ті, хто хотів отримати "русский мир", із радістю стоять у величезних чергах за хлібом, живуть без світла, води та газу", – написав він.

Голова обладміністрації зазначив, що у Сєвєродонецьку росіяни не можуть знову запустити підприємство "Азот".

"Вони запрошують робітників для "відновлення" виробництва, які потім отримають повістки", – пояснив Гайдай.

В ефірі телеканала "FreeДом", запис ввімкнення куди він опублікував, Гайдай повідомив, що в жителів області окупанти забирають урожай і КамАЗами його вивозять; забороняють навчати дітей за українською системою освіти (навіть дистанційно); проводять "мобілізацію" із залученням співробітників ФСБ РФ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня Збройні сили України вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України.

"Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня. Під контролем українських військових залишається два села у регіоні, казав Гайдай.