Троє поліцейських отримали підозри за катування в Черкаській області

Двоє поліцейських кілька годин били 28-річного жителя Черкаської області
Фото: depositphotos.com

Начальник і двоє співробітників одного з відділів поліції в місті Городище Черкаської області отримали підозри за причетність до катувань 28-річного місцевого жителя 5 лютого. Про це повідомив Офіс генпрокурора України.

За даними слідства, 6 лютого цього року в лікарню по медичну допомогу звернувся чоловік із численними тілесними ушкодженнями і повідомив, що його побили співробітники поліції. Двом дільничним інспекторам відділу поліції вже оголосили підозри в тортурах і взяли під варту, нагадали у відомстві.

"У ході досудового розслідування встановлено причетність до цього злочину ще двох працівників карного розшуку, які своїми діями фактично сприяли здійсненню катування з боку своїх колег або допомагали приховати цей факт, а також начальника відділу поліції, який не повідомив компетентні органи про вчинення підлеглими зазначених дій", – зазначили прокурори.

За інформацією відомства, один поліцейський отримав підозру в катуванні та затриманні особи з подальшою відмовою визнати факт затримання. Інший правоохоронець, який не брав участі в катуваннях, але приховував сліди їх здійснень, отримав підозру за фактом приховування злочину. Начальнику відділу поліції оголосили підозру за приховування злочину, вчиненого його підлеглими.

Контекст:

За даними Держбюро розслідувань, двоє поліцейських, намагаючись отримати визнання у крадіжці та шахрайстві, увечері 5 лютого кілька годин били 28-річного жителя Черкаської області; ударів завдавали руками, ногами, стільцем, шлангом від вогнегасника і пластиковою пляшкою, металевий стілець зламали об потерпілого. Чоловікові вибили чотири зуби, у нього діагностували забої м'яких тканин обличчя, голови та спини.

Постраждалого звати Віталій Бердник. Він розповів журналістам, що 5 лютого поліцейські прийшли в гараж, де він перебував із братом, і запропонували йому "поїхати до райвідділу поговорити".

"Була крадіжка, але я не брав участі в ній, вони хотіли дізнатися, хто там був. Я розповідав їм, що там не був і нічого не знаю. Вони почали бити стільцями, пляшкою били, шлангами від вогнегасника, прив'язували наручниками, щоб не бігав. Це мене о восьмій вечора забрали, а о 12 годині приїхали слідчі і з'ясували, що я дійсно там не був. Знайшли все. А я вже сидів побитий", – сказав чоловік, зазначивши, що били його півтори години.